lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ekat rauniotreenit

Tiistaina alkoi pelastuskoirien tottis ja eilen oli maastoryhmämme ensimmäinen tapaaminen raunioradalla. Aluksi kävimme sisätiloissa läpi yleisiä asioita teetä juoden ja pidimme esittelykierroksen. Paikalla oli kuusi koirakkoa.

Ulkona aloitimme "makkararingillä". Minulla oli Masaa varten mukana nakinpaloja, joita muut ryhmäläiset saivat pienen kourallisen, jonka jälkeen he asettuivat istumaan kantojen päälle, muutamien metrien päähän toisistaan. Koira päästettiin vapaaksi ja sen tehtävänä oli käydä jokaisen ihmisen luona syömässä nakinpalat. Masa ja ryhmässä oleva "isoveli" Lalo käyttäytyivät paimenkoiramaisesti, hieman varautuneesti. Pienellä avittamisella kumpikin selviytyi tehtävästä.

Makkararingin jälkeen siirryimme raunioille. Kaikki maalimiehet asettuivat näkyville paikoille erilaisille alustoille. Masa ymmärsi heti tehtävän ja lähti häntä heiluen matkaan. Autonrengaskasa oli Masan mielestä hieman epäilyttävä ja se yritti kovasti vain kurottaa päätään saadakseen makkarat kädestä. 

Kolmisen tuntia hurahti hetkessä ja lopettaessamme oli jo ehtinyt pimetä. Alkutreenistä alkanut pieni sade loppui nopeasti eikä siitä ollut haittaa kun oli varustautunut oikein. Kouluttajan mukaan Masa ja Lalo käyttäytyivät ihan PONimaisesti, mutta Masa selkeästi reipastui jo toisen harjoituksen aikana. Parin viikon päästä, pääsiäisen jälkeen, pidetään maastoryhmän seuraavat treenit :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti