keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Liikaa liikkuvia osia

eli tokat tottistreenit ja katsaus perusasentoon.

ketjukaulaimet
Päivällä, ennen illan tottista, kävin kaikki Itiksen lemmikkitarvikekaupat läpi etsimässä treeneissä tarvittavaa koesäännön mukaista lukotonta ketjukaulainta sekä lyhyttä grippiliinaa. Kaulain löytyi, mutta lyhyttä liinaa ei. Pitkästä liinasta olisi tietysti voinut pätkäistä sopivan, mutta tilaan ennemmin netistä sopivan mittaisen, niin ei tarvitse ruveta ompelemaan purkautuvaa punosta. Tapani mukaan olin taas hoitamassa asioita viime tipassa, joten treeneissä käytimme tavallista hihnaa.

Tällä kertaa Masa käveli reippaasti treenikentälle Lalo seuranaan. Lalon treenit olivat ensin ja sitten saimme odottaa Masan vuoroa sateessa. En ollut varautunut sateeseen, mutta ei pieni kuuro meitä silti haitannut.

Masan isuminen väärään kohtaan perusasennossa johtui ohjaajan (eli minun) virheistä. Pidin kättä huonossa asennossa ja liikkeessä oli muutakin pientä korjattavaa. Huomasin jälleen kerran, että koiran kouluttaminen on siis sekä koiran, että itsensä treenaamista. Vasta-alkajana kaikkien liikkuvien osien hallitseminen on yllättävän vaikeaa: yksi käsi pitää hihnaa, toinen käsi ohjaa ja palkkaa nameilla, jalat liikkuvat (ylläriylläri), vartalo täytyy pitää suorassa, käskyt ajoittaa oikein ja kaikki tämä täytyy hallita samanaikaisesti! No, ehkä harjoitus tekee mestarin,
T. Omiin jalkoihinsa kompasteleva solmu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti